مجروح شدن دو سوختبر بلوچ در پی تعقیب نیروهای نظامی و واژگونی خودرو در محور نهبندان-بیرجند
صبح امروز، ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۳، در پی تعقیب و گریز نیروهای نظامی و واژگونی یک خودروی پژو ۴۰۵ سوختبر که منجر به آتشسوزی شد، در محور نهبندان به بیرجند، دو سوختبر بلوچ مجروح شدند.
تا لحظه تنظیم این خبر، هویت این شهروندان مشخص نشده است.
بر اساس این گزارش، خودروی سواری سوختبران پس از تعقیب نیروهای نظامی در کیلومتر ۵۷ محور نهبندان به بیرجند واژگون و دچار آتشسوزی شد.
در نتیجه این حادثه، هر دو سرنشین آن مجروح شدند. سوختبری یکی از معدود کارهایی است که بسیاری از شهروندان بلوچ در نقاط مختلف بلوچستان به آن روی آوردهاند، اما تیراندازی نیروهای نظامی و امنیتی و همچنین حوادث جادهای، گاهی جان آنها را تهدید میکند.
طبق گزارشهای سالانه، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا پایان سال، دستکم ۳۲۱ نفر از سوختبران در حوادث مختلف کشته یا زخمی شدهاند. در تیراندازیهای مستقیم نیروهای نظامی، ۲۸ سوختبر جان خود را از دست داده و ۱۷ نفر زخمی شدهاند. همچنین، در حوادث جادهای ۱۹۴ نفر جان باخته و ۵۸ نفر زخمی شدهاند. در تیراندازی افراد مسلح ناشناس نیز ۸ نفر جان خود را از دست داده و ۲ نفر مجروح شدهاند. در حوادث دیگر، مانند سیل، آتشسوزی در محل ذخیره سوخت و یک مورد نامشخص، دستکم ۱۴ نفر کشته یا زخمی شدهاند.