مجروح شدن یک سوختبر بلوچ در پی واژگونی خودرو در محور یزد به کرمان

به گزارش گروه حقوق بشر بلوچستان، روز گذشته ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۳، یک سوختبر بلوچ در پی لغزندگی جاده و واژگونی خودرو در محور یزد به کرمان، حدفاصل منطقه کبوترخان، به‌شدت مجروح شده است.

هویت این سوختبر، “خدامراد قلجایی”، ۳۵ ساله، فرزند ترکستان و اهل زاهدان عنوان شده است.

براساس این گزارش، خدامراد به‌تازگی از زندان آزاد شده بود و به‌دلیل فقر، مجبور به اشتغال در کار سوخت‌بری به‌عنوان راننده شده است. در حال حاضر، وضعیت جسمانی وی وخیم گزارش شده است.

طبق آمار سالانه جمع‌آوری‌شده، از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا پایان آن، دست‌کم ۴۷۹ سوختبر در حوادث مختلف کشته و زخمی شده‌اند. از این تعداد، ۲۵۳ نفر جان خود را از دست داده و ۲۲۶ نفر مجروح شده‌اند. در تیراندازی، تعقیب‌ و گریز و ضرب و شتم توسط نیروهای نظامی، ۱۳۶ نفر کشته و زخمی شده‌اند که از این میان، ۶۳ نفر کشته و ۷۵ نفر زخمی شده‌اند. دو مورد از این تیراندازی‌ها توسط نیروهای نظامی پاکستان انجام شده است. همچنین، در حملات و تیراندازی افراد مسلح ناشناس و سارقان، ۳ سوختبر جان خود را از دست داده و ۷ نفر مجروح شده‌اند. در سال ۲۰۲۴، دست‌کم ۲ سوختبر حین فعالیت سوخت‌بری غرق شده‌اند. علاوه بر این، در آتش‌سوزی‌ها، ۳ نفر جان خود را از دست داده و ۷ نفر دچار سوختگی شده‌اند.

فقر و بیکاری گسترده در مناطق بلوچ‌نشین، بسیاری از شهروندان را ناچار کرده است برای تأمین معیشت به کار پرخطر سوخت‌بری روی آورند؛ فعالیتی که همواره آنان را با خطر تصادفات جاده‌ای، واژگونی خودرو، تیراندازی نیروهای نظامی و حوادث طبیعی روبه‌رو می‌کند. علیرغم این شرایط، جمهوری اسلامی ایران هیچ اقدام مؤثری برای بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق انجام نداده است.

دکمه بازگشت به بالا