آتش زدن اموال صیادی و سوختبری شهروندان بلوچ توسط نیروهای نظامی در بندرکلاهی میناب و ورود غیرقانونی به منازل مردم
به گزارش گروه حقوق بشر بلوچستان ،امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، صدها تن از نیروهای نظامی به همراه «جاویدان»، فرمانده انتظامی و «قهرمانی»، دادستان هرمزگان به بندرکلاهی میناب یورش برده و اقدام به تخریب و آتش زدن اموال صیادی و سوختبری سوختبران کرده و بدون نشان دادن حکم قضایی وارد منازل شهروندان بلوچ شدهاند.
نیروهای نظامی در دستههای مختلف و گروه به گروه به محلات مختلف شهر رفته و با خشونت از مردم خواستهاند که منازلشان را ترک کنند و شمار زیادی از شهروندان را نیز مورد ضرب و جرح شدید قرار دادهاند. آنها علاوه بر ایجاد جو امنیتی و رعب و وحشت در بین شهروندان، بسیاری از مخازن سوخت را تخریب کردهاند.
نیروهای نظامی، همچنین با ورود به منازل مسکونی شهروندان بلوچ و ایجاد فضای رعب و وحشت بین زنان و کودکان، اسباب و اثاثیه منزل را نیز تخریب کردهاند. این اقدام در حالی صورت گرفته که زنان و کودکان در منزل حضور داشتند و باعث رعب و وحشت آنها شده است. پس از یورش نیروهای نظامی به منازل، زنان و کودکان را در یک اتاق حبس کردند و اسباب و اثاثیه را تخریب و لباس ها را از داخل کمدها به بیرون پرتاب کردند.
نیروهای نظامی که به بهانه مقابله با سوختبران به بندرکلاهی میناب یورش برده بودند، در وقت نماز ظهر به مسجد محمدرسول الله این شهر بی احترامی کرده و با شکستن قفل مسجد اقدام به ضرب و شتم امام مسجد کرده و پس از شکستن قفل مسجد اهل سنت، اجازه برگزاری نماز ظهر را به اهالی اهل سنت منطقه ندادهاند.
گفته میشود که «جاویدان» فرماندهی انتظامی به همراه دادستان هرمزگان و یک روحانی اهل تشیع با ورود به داخل مسجد اقدام به پخش دعای ظهور امام زمان از بلندگوهای مسجد کردند. این اقدام نیروهای نظامی باعث خشم اهالی بندرکلاهی و کرگان شده و فضای این شهر به شدت متشنج و ملتهب شده است.
بدنبال یورش نیروهای نظامی که به بهانه مقابله با سوختبران به بندرکلاهی میناب حمله برده و در وقت نماز ظهر به مسجد محمدرسول الله این شهر بی احترامی کرده بودند، پس از صدور بیانیه اعتراضی از سوی شیخ «حمزه ملاحی پورکلاهی»، امام جمعه اهل سنت منطقه، ریاست دادگستری هرمزگان، همراه با سردار جاویدان و فرمانده انتظامی هرمزگان، امام جمعه این منطقه را مجبور به حضور در مقابل دوربینها کردند تا نشان دهند که هیچگونه هتک حرمتی انجام نشده است.
این اقدامات فراقانونی نیروهای نظامی در کنار مقامات قضایی جمهوری اسلامی ایران خشم مردم منطقه را در پی داشته و فعالان حقوق بشری بلوچ آن را نقض قوانین خود حکومت برشمردهاند. ورود بدون حکم قضایی به منازل شهروندان نقض اصل ۲۲ و ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که امنیت و حرمت منازل و حیثیت افراد را تضمین میکند. تخریب و آتشزدن اموال صیادی و سوختبری بدون روند قضایی نقض اصل ۳۶ و ۳۷ قانون اساسی است که بر ضرورت حکم دادگاه صالح برای مجازات تأکید دارد. ضربوشتم شهروندان و بهویژه ورود به حریم خانهها در حضور زنان و کودکان، ناقض اصل ۳۸ قانون اساسی و ماده ۵۸۰ قانون مجازات اسلامی در زمینهٔ منع شکنجه و رفتار غیرانسانی است. ممانعت از برگزاری نماز و بیاحترامی به مسجد اهل سنت نیز ناقض اصل ۱۲ قانون اساسی دربارهٔ آزادی انجام مراسم مذهبی برای پیروان مذاهب رسمی است. همچنین، اجبار امام جمعه اهل سنت به حضور نمایشی در مقابل دوربینها برای تحریف واقعیت، نقض اصل ۹ قانون اساسی است که اعمال فشار سیاسی بر افراد را ممنوع میداند.
